x
Suzanne Vega: Songs In Red And Gray

Suzanne Vega
Songs In Red And Gray

Suzanne Vega: Songs In Red And Gray

GAFFA

Album / Universal
Udgivelse D. 09.10.2001
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Amerikanske Suzanne Vega har ikke gjort det store væsen af sig op gennem 90’erne. Hun huskes stadig mest for giganthittet Luka fra det flotte album Solitude Standing, der daterer sig helt tilbage til 1987. Alligevel er navnet Suzanne Vega ikke glemt. Da Suzanne Vega slog til i den sidste halvdel af 80’erne skulle hendes folkpop-sange nemlig vise sig at få en kolossal betydning for en ny generation af yngre kvindelige sangskrivere, der greb den akustiske guitar og gav deres musikalske version af den kvindelige amerikanske drøm.
Suzanne Vega er bestemt heller ikke blevet en dårligere sangskriver med årene, men har haft svært ved at finde den rette form. På Songs In Red And Gray er hun imidlertid på rette spor. Det er et helstøbt sangskriveralbum, der indeholder ligefremme og iørefaldende sange, der alle har deres lille historie at byde på. Med sin glasklare stemme leger Suzanne Vega med en række forfinede musikalske arrangementer, som på fornem vis er med til at farvelægge sangene.
Songs In Red And Gray er den modne sangskriver i udsøgt balance, der har fremelsket en forfriskende lyd til disse gamle melodiske kendinge.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA