x
deMarco: Bli' Ved Med At Rejse

deMarco
Bli' Ved Med At Rejse

deMarco: Bli' Ved Med At Rejse

GAFFA

Album / Zono Records / MNW
Udgivelse D. 30.09.2001
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Det er vel nærmest tale om vildledning af forbrugeren, når sanger og sangskriver Kristian Svenningsen kalder sit band ved det eksotiske navn deMarco. Der gemmer sig nemlig intet mystisk eller uhørt hos dette helt igennem traditionelle rockorkester, der spiller en livsglad dansk rock med masser af gedigen guitartråd og ret private og ligegyldige livsbetragtninger.
Bli’ Ved Med At Rejse er deMarcos andet album, hvor de lyder lidt som en krydsning mellem Poul Krebs, Bifrost og den dansksyngende udgave af Inside The Whale. Poul Krebs, fordi det østjyske slægtskab ikke fornægter sig i de geografiske sangreferencer og den uhøjtidelig musikalske indgang til traditionen. Bifrost, fordi energien og sangen er nærværende og Inside The Whale, fordi tekstuniverset er så pinagtigt personligt.
Værst er deMarco i tidsbilledet Skanderborg 1988, der burde være forblevet i Kristian Svenningensens gamle dagbog. Men ser man bort fra de noget forgjorte sange, så formår deMarco at spille en ganske solid dansk guitarrock, der altid vil gøre sig godt på de små klubber. Skal deMarco følge denne evne op i studiet, må der arbejdes betydeligt hårdere på sangenes arrangementer, og han må erkende sine begrænsninger som følsom troubadour.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA