x
Busi Mhlongo: Urbanzulu

Busi Mhlongo
Urbanzulu

Busi Mhlongo: Urbanzulu

GAFFA

Album / Melt2000
Udgivelse D. 30.09.2001
Anmeldt af
Torben Holleufer

I midtfirserne boomede musik fra Sydafrika i takt med at råbet om frihed tog til i styrke. Siden synes musikken fra den del af verden at være gået noget i glemmebogen internationalt.
Nu kommer i Danmark med mere end et års forsinkelse det nye album med en af zulumusikkens veteraner, en kvinde, der gør brug af stilen maskanda, noget, der normalt er forbeholdt mænd i Sydafrika. Busi Mhlongo har mere end 30 år på bagen og har status som en Miriam Makeba. Desværre er Urbanzulu et album, der nok indeholder mange spændende detaljer, men som helhed ikke gør den store forskel.
Opbygningen på de enkelte numre er temmelig ens, og det er klart de mere fortættede grooves, der gør sig bedst, med deres twangede guitarrundgange, det karakteristiske beat, der på en gang er påtrængende og tilbagelænet, Mhlongos spændende stemme, der bruger et stort register og har en egen hæshed, og så endelig de kompetente kor. Modsat balladerne, hvor albummets store problem står til skue: Manglen på seriøst vedkommende melodier.
Noget tyder på, at det næste boom fra Sydafrika heller ikke kommer i denne omgang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA