x

The Rosenbergs
Blue Longings

The Rosenbergs: Blue Longings

GAFFA

Album /
Udgivelse D. 31.10.2001
Anmeldt af
Peter Widmer

Da det amerikanske ægtepar The Rosenbergs i 1950’erne blev dømt og henrettet for spionage mod USA, gik de over i historien. Dét gør den danske duo The Rosenbergs og deres debut-CD næppe.
Far, Per Rosenberg, synger, spiller guitar og skriver de fleste tekster. Datter, Maria Lucia Rosenberg, synger. Særligt hun glimrer, men også han har en sympatisk stemme. Kim Sagild har med vanligt, godt håndværk produceret fornemt og spiller blandt andet også bas. Desuden medvirker for eksempel Per Kolling med fin trommebund, og Arlo ”Alice’s Restaurant” Guthrie.
Crystal Night og Childrens Song - hvad er der galt med Children’s? - er interessante skæringer. Resten af materialet her mangler ”melodiøsitet,” og er ligesom teksterne jævnt kedeligt. Disse er med en enkelt undtagelse forfattet og fremført på et pletvist tvivlsomt, amerikaniseret engelsk og rædslen står da helt malet i ørerne, når man hører starry sunget som ”stærri” i Blue. Instrumentaludgaven af Crystal Night er denne CD’s allerbedste nummer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA