x
The Cranberries: Wake Up And Smell The Coffee

The Cranberries
Wake Up And Smell The Coffee

The Cranberries: Wake Up And Smell The Coffee

GAFFA

Album / Island / Universal
Udgivelse D. 06.11.2001
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Titlen Wake Up And Smell The Coffee på The Cranberries’ femte album kan man sagtens tage for pålydende. Der er nemlig lidt genopstanden morgenstund over albummet, der med en sort og stærk kop morgenkaffe sparker nyt liv i det irske band, der ellers var gået noget død på det sidste.
The Cranberries bragede igennem som et moderne protestband i 1992. De havde den bittersøde Dolores O’Riordan på skarpt hvæsende vokal og en god portion irsk fremdrift i tekst og melodi. Men efter giganthittet Zombie fra deres andet album har karrieren mest kørt på fortidens bedrifter. Men som så ofte set kommer der pludselig ny vitalitet i sangskrivningen, når et orkester vender følehornene lidt indad og bringer begyndelsen i erindring. The Cranberries har hentet deres gamle producer Stephen Street (The Smiths, Blur) tilbage, og hans skarpt skårne engelske rocklyd får atter Dolores O'Riordan sang til at blusse op og The Cranberries til at lyde som et hidsigt rockband, der krydrer morgenkaffen med en række sejlivede melodier.
Wake Up And Smell The Coffee har de hårde guitarriff, som The Cranberries så flot magter, og samtidig byder albummet på en række flot svungne popmelodier, som i de medrivende I Really Hope og Do You Know? Der er bestemt plads til The Cranberries anno 2001, trods en noget bagstræberisk lyd.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA