x
Bo Kaspers Orkester: Kaos

Bo Kaspers Orkester
Kaos

Bo Kaspers Orkester: Kaos

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 07.11.2001
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Selvom Bo Kaspers Orkester er gået helt ned i tempo på Kaos, så er det umådeligt svært ikke at vippe med mere end storetåen, når Sveriges gladeste orkester spiller deres vemodige popsange. Der bliver i den grad tændt for den indre varme på deres sjette album, som giver et knivskarpt lydbillede af den lyse svenske sommernat.
Kaos tager den med knusende ro i sin uforlignelige brug af jazzpop, bossanova, soul og svensk visetradition. Bo Kasper synger sine ballader med en coolness, der bare ikke finder lige i Danmark. Kaos holder også en tør og organisk lyd hele vejen igennem i en tilbagelænet produktion. Der er både blæs og strygere på albummet, men disse festinstrumenter bruges hele tiden til at antyde det adstadige tempo i melodierne og ikke til at blæse sangene op i unødigt højt gear.
Men Kaos er på ingen måde et album, der kun er til hjemlig hygge. Hele albummet trisser nemlig upåagtet af sted i en stor melodisk forførelse, hvor Bo Kaspers søde sangmelankoli og tiltalende eftertænksomhed falder blødt på det levende underlag af håndspillede og knagende instrumenter. Der er derfor tale om en vidunderlig musikalitet, som vi kender Bo Kaspers Orkester for, og som de med overlegen finesse rendyrker på Kaos.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA