x

Pulp
We Love Life

Pulp: We Love Life

GAFFA

Album / Island / Universal
Udgivelse D. 22.10.2001
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Pulps alter ego Jarvis Cocker er en af den britiske rockscenes mest morbide og originale personligheder. Med en snerrende satire og en oprigtig socialrealisme har Pulp med stor succes afklædt den britiske middelklasse i deres bidende sangunivers.
At Pulp kalder deres nye album We Love Life skal derfor tages med et vist forbehold. Nok er albummet overmåde positivt set i skæret fra den dystre This Is Hardcore, der var det seneste nådesløse suk, vi hørte fra Jarvis Cocker.
Med de store fortællinger i centrum, sine nære historier og arrige angreb på middelmådigheden har Pulp begået et af deres helt store album. Og skulle nogle vakle i deres tro på den mere klassiske rockmusiks berettigelse, er We Love Life et overbevisende argument for denne rene rockformel. Albummet har det bredt favnende epos' svulstige lyd, men stikker også præcist og rammer brutalt i en formidabel nærværende tone.
Det er atter i udpræget grad Jarvis Cocker, der med sin krukkede sang sparker de store sange af sted, samtidig med at han kan snøfte sig sentimentalt gennem mere alvorlige passager. Men melodierne står aldrig stille på We Love Life, hvor de konstant tager nye drejninger og gerne kaster sig ud i et selvudslettende rockstunt af de store dimensioner. Det er med andre ord troværdighed, der er albummets stålsatte fundament.
We Love Life har tilmed fundet den store lyd i samarbejde med popikonet Scott Walker, der for første gang agerer producer for en anden kunstner. Scott Walker har som sådan ikke tilført Pulp noget nyt, men den velkendte Pulp-lyd har altid været stærkt inspireret af Scott Walkers grandiose lyd, og på We Love Life fremstår den knejsende flot.
Med deres syvende album er Pulp i fuldt vigør og helt på højde med den fremragende Different Class, men samtidig oppe i nogle helt andre skyhøjder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA