x

Soul Brothers
The Rough Guide to...

Soul Brothers: The Rough Guide to...

GAFFA

/ World Music Network / Amigo
Udgivelse D. 07.11.2001
Anmeldt af
Torben Holleufer

Opsamling med orkestret, der – om nogen – var synonyme med frihedskampen mod apartheid i Sydafrika. Den rendyrkede mbaqanga-stil taget direkte ud af den kirkelige gospeltradition tilsat zulutradition og to stemmer, hvor metaforen flydende honning ikke kan være mere rammende. Specielt når man taler om forsanger David Masondo.
Soul Brothers’ varemærke har alle dage været Moses Ngwenyas brusende orgel, de kropsnære guitarlinjer lanceret af den tidligt afdøde Tuza Mthethwa, det markante og enkelte beat, der konsekvent rammer på to og fire, og så de utrolige vokaler, som bare er sjældent elegante, og hvor koret altid sidder perfekt.
Her er numre fra hele karrieren, og specielt de lidt ældre ting fra midthalvfjerdserne, som for længst har været udsendt på eksempelvis Earthworks, har rendyrket klassikerstatus, og holder suverænt. Her tænker jeg på numre som Mshoza Yami (My Baby) og fra firserne den mundvandsdryppende Buya Mama Wami, hvor Masondo går ind og lækker et par stemmer, som katapulterer ham op i toppen.
Stor plade med orkester, der fortjener opmærksomhed. Partymusik med sjæl fra kultur midt i sin storhedstid.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA