x

Stone Gossard
Bayleaf

Stone Gossard: Bayleaf

GAFFA

/ Sony Music
Udgivelse D. 08.11.2001
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Det er en af den amerikanske rocks helt tunge drenge, der her kaster sig ud i sit første rene soloprojekt. Stone Gossard er nemlig guitaristen, der engang mødte en surfer ved navn Eddie Wedder i Californien. Resten er levende rockhistorie, der kan slås op under Pearl Jam og grunge.
Det er nu umiddelbart ikke til at høre, at Stone Gossard til dagligt gør sig gældende i Pearl Jam. Bayleaf er et på mange måder typisk soloalbum fra en udpræget holdspiller. På albummet gør Stone Gossard sig nemlig ingen anstrengelser for at forny sit rockudtryk. Derimod trækker han tilbage mod rødderne og udforsker den amerikanske bluesmusik, der siden hen har udviklet sig til rockmusik. Bayleaf lægger desuden et roligt tempo for dagen, hvor de elskede Stone Gossard eksplosioner kun antændes i et par få øjeblikke, som på Unhand Me, der er det tætteste, albummet kommer på Pearl Jam uden på at nå niveauet for vel nok verdens bedste rockband.
Der er ikke tale om de store kompositioner, som Stone Gossard har begået, og Bayleaf har for meget karakter af et hyggeprojekt. Men albummet er ganske spændende at lytte til i de sange, hvor Stone Gossard musikalsk udtrykker sin beundring for mesteren Neil Young.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA