x

René Gummer
The Shadow of Myself

René Gummer: The Shadow of Myself

GAFFA

Album / Marsk Music / Kavan
Udgivelse D. 09.11.2001
Anmeldt af
Peter Widmer

Den københavnske guitarist, sanger og sangskriver m.m., René Gummer, der i årevis har været et fast indslag på især hovedstadens musikscene, fik udgivet sin første solo-lp som 21-årig i 1986. Dén fik en ilde medfart i pressen.
Helt så galt kan det umuligt gå med dette andet solo-projekt, der er en funklende, melodisk rock-pop-perle med stærke rødder i det amerikanske. Dog har den fine, hit-potentielle Heaven Knows med flot kor-arbejde også aner til The Beatles. Ord og musik er med en enkelt undtagelse tilvirket af Gummer og Niels Møller Nielsen, og de engelsksprogede tekster fremføres lydefrit af kapelmesteren med klar diktion.
Der spilles fortræffeligt af samtlige musikere, og der er masser af fine detaljer at glæde sig over. Gummers personlige vokal favner vidt: fra det blide som i den meget smukke Dear Friend til det mere vilde som i slutningen af rock-nummeret Leaving For Heaven, hvor Gummer fyrer en fin lille guitarsolo af. Én af årets mest positive overraskelser blandt danske udgivelser.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA