x

Lisa Nilsson
Små Rum

Lisa Nilsson: Små Rum

GAFFA

Album / Diesel Music / Sony Music
Udgivelse D. 12.11.2001
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Der er blevet drømt mange hede drømme om den underskønne svenske sangerinde Lisa Nilsson, siden hun bjergtog Skandinavien med den fremsigtede popplade Himlen Runt Hörnet i 1992. Men selv svenske sexdivaer bliver ældre og finder nye strenge at spille på. Nu har det aldrig knebet med sangen for Lisa Nilsson, som hun alle årene har haft et sikkert greb om trods et par mere ustabile udgivelser.
Små Rum møder vi en harmonisk sangerinde på en vidunderlig lille poplade. Lisa Nilsson er for alvor blevet en moden dame, der har valgt at vokse med de bedste svenske musiktraditioner. Små Rum trækker nemlig på velkendte svenske toner, der tager deres udspring i visetraditionen. Med et afbalanceret anstrøg drysses der med let hånd jazz, pop og bossa nova over de fortryllende sange. Albummet er et udsøgt studie i musikalsk nydelse, hvor Lisa Nilsson respektfuldt betræder de så velkendte og grønne svenske sommerstier. Det gør hun med en indlysende naturlighed, hvor hendes pragtfulde stemme klinger så inderligt smukt.
Små Rum er på alle måde et forsigtigt album, der dog overbevisende placerer Lisa Nilsson som en klassisk sangdiva, der her har fundet en ny og holdbar hylde til sine musikalske skærmydsler.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA