x

Natalie Merchant
Motherland

Natalie Merchant: Motherland

GAFFA

Album / Warner
Udgivelse D. 13.11.2001
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Det er umiddelbart den flotte stemmepragt, der får lytteren til at hive ekstra efter vejret på Natalie Merchants nye soloalbum. Men snart bliver man trukket ned i forunderlig bluessump på Motherland, hvor nærværet er yderst fremtrædende på hver enkelt sang.
Den tidligere sangerinde i folkpop-bandet 10.000 Maniacs har med Motherland begået et formidabelt rootsrock-album, der bobler over af svedig musikalitet. Hendes drevne og skarpe sang befinder sig fortrinligt i et musikalske sammenrend af rhythm & blues, gospel og folk.
Med den garvede producer T Bone Burnett som musikalsk lygtemand har sangene fået en bund og et udtryk, der trækker på den bedste bluestradition fra de amerikanske sydstater.
Motherland er derfor på alle måder et album, der helliger sig traditionerne, men Natalie Merchant synger disse små og listige sange op i næsten stormfulde højder, som i den forrygende Saint Judas, der med sin klimprende banjo og sejt trækkende guitarspil er den flotteste rootsrock-sang, der længe er hørt.
Men ellers er det ikke de store armbevægelser, der er i brug på Motherland, fordi Natalie Merchant udforsker både stemme og tradition, hvor hun ikke mindst har kastet sin kærlighed på gospelsangen og her får uvurderlig hjælp af legenden Mavis Staples.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA