x

Dungeon Family
Even In Darkness

Dungeon Family: Even In Darkness

GAFFA

Album / Arista / BMG
Udgivelse D. 19.11.2001
Anmeldt af
Mark Dalhoum Pedersen

“The South got somthin’ ta say, that’s all i got ta say” var Andre Benjamins ord da OutKast vandt en Source-award for bedste gruppe i 94. Og et de crews fra syden som har haft mest at sige er Dungeon Family som bl.a. består af netop OutKast, Goodie MOB, Big Rube, Slim Calhoun, Cool Breeze og det ekstraordinære producerteam Organized Noize, og som har stået for nogle af de største klassikere i rap-musikkens historie (ATLiens, Aquemini, Soul Food...).
Deres første kollektive udspil, “Even in Darkness” lever op til den standard af yderst høj kvalitet som tidligere DF-produkter har sat. “E.I.D.” fortsætter hvor Kasts “Stankonia” slap med det energiske “Crooked Booty”, det eminente “Follow The Light” og et laid back, funked-up “Trans DF Express”. Det er Organized Noize som sørger for, at der er gang i sagerne, og at lortet er “crunk” med deres super solide og altid gennemarbejdede produktio-ner, mens Dungeon Fam’s MC’s sørger for at fange lytterens opmærksomhed med deres noget særprægede flows og både underholdende og indsigtsfulde lyrik.
Selv I hip-hops mørke tider kan man altid regne med en lille solstråle i form af Dungeon Family’s gennemtænkte og befriende originale produkter. “Even in Darkness” er endnu et mesterværk til DF-samlingen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA