x

Neil Finn
7 Worlds Collide

Neil Finn: 7 Worlds Collide

GAFFA

Album / EMI-Medley
Udgivelse D. 26.11.2001
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Det er altid rart at være hjemme. Ikke mindst når man er turnerende sanger, der som oftest befinder sig langt hjemmefra. Det er virkeligheden for den tidligere frontmand i det elegante poporkester Crowded House. På 7 Worlds Collide er Neil Finn derimod på absolut hjemmebane, fordi albummet er en liveindspilning fra St. James Theatre, der ligger i hans hjemby Auckland på New Zealand.
Det er nu ikke en helt almindelig koncert, som Neil Finn spiller op til. 7 Worlds Collide har nemlig et imponerende opbud af gæster, hvor ikke mindst Eddie Wedder fylder en helt del. Men andre prominente navne deltager også i festligheder, der tæller Johnny Marr, Lisa Germano, Radioheads Ed O'Brian og Phil Selway.
Overdådigt er det, men de mange gode kræfter er der mest for at feste og få en fornøjelig stund med kollegaerne, og øjeblikket skulle helt sikkert opleves på aftenen. Her på efterslæbet lyder det gevaldig hyggeligt, men bestemt heller ikke af mere. Karakteristisk nok for albummet, så fungerer det bedst, når gæsterne holder sig i baggrunden og Neil Finn synger sine egne sange. Dette på trods af, at han på Smiths klassikeren There Is A Light That Never Goes Out lyder umiskendeligt som Morrissey, mens han akkompagneres af Johnny Marrs elegante guitarspil.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA