x

Yoko Ono
Blueprint For A Sunrise

Yoko Ono: Blueprint For A Sunrise

GAFFA

Album / EMI-Medley
Udgivelse D. 11.12.2001
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Man har aldrig kunnet beskylde Yoko Ono for at hvile på husbondens eftermæle. Den femte beatle har alle dage været optaget af den kompromisløse kunstudøvelse, som hun har dyrket inden for forskellige kunstneriske retninger. Musikalsk har hun over årene bevæget sig væk fra hendes og John Lennons ståsted og har været at finde blandt avantgardens frontkæmpere på newyorker-scenen.
Blueprint For A Sunrise er den stærkt engagerede kvindesagsforkæmper, der fuldstændigt blotter sine inderste følelser. For Yoko Ono er kunsten nemlig hende selv og kan ikke forenes med mere eller mindre tilfældige rollespil. Sangene skifter mellem de små iørefaldende popsange og uartikulerede udbrud. Det er Yoko Ono, der her skriger sine iturevne følelser ud, hvilket er ret anstrengende at lægge øre til.
Til gengæld spiller bandet, med Sean Lennon på blandt andet guitar, med en højspændt tilbageholdenhed, der giver sangene en fornem rygdækning. De bedste momenter på Blueprint For A Sunrise giver mindelser om Patti Smiths selvudslettende stil og David Bowies ekspressive udtryk. Men som sanger og sangskriver er Yoko Ono mere et kunstnerisk studie end en egentlig musikalsk formidler.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA