x

Stakka Bo jr.
Stakka Bo jr.

Stakka Bo jr.: Stakka Bo jr.

GAFFA

Album / Universal
Udgivelse D. 21.01.2002
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Svenske Stakka Bo er der måske nogle, der husker for hans internationale hit Here We Go for år tilbage. Siden da har han kæmpet hårdt for at komme tilbage i det blændende rampelys. Han har på intet tidspunkt droslet ned for de internationale ambitioner, hvilket er et velkendt svensk karaktertræk, der har skabt mangen en svensk MTV-stjerne. Men Stakka Bo er vist kun en one-hitter, der har overordentlig svært ved at finde sin egen stil i sin forhastede jagt på hitformlen.
På hans nye udspil har han kastet sig over den glamourøse 80'er-lyd, som gik under betegnelsen New Romantics med navne som Human League og Duran Duran som de mest populære navne. Genren har siden hen inspireret til mange dejlige popsange - tænk bare på vores egne Superheroes. Men Stakka Bo glider ganske ubemærket hen over de melodiøse sange, og hans ellers ganske klare vokal drukner hurtigt i det stort oppustede lydbillede.
Albummet byder på en række iørefaldende sange, men de er så glatte, at de smutter mellem hænderne på én. Faktisk er Stakka Bo tæt på det kvalmende i sin ubeslutsomme fascination af den guldglimtende lyd.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA