x

Refugee Voices
Building Bridges

Refugee Voices: Building Bridges

GAFFA

Album / Amigo
Udgivelse D. 14.01.2002
Anmeldt af
Torben Holleufer

Spændende udgivelse om og med flygtninge, her talentfulde over alle grænser, samlet i Youssou N’Dours Studio Xippi i Dakar, Senegal. Den vestafrikanske formidler er her i gang med det arbejde som kulturambassadør for FN, som han har viet sit liv til. Respekt for en vestafrikansk superstjerne, der er sig sit ansvar som formidler så bevidst.
Det er lykkedes at skabe et afdæmpet flow og en fælles identitet i udtrykket på pladen, båret frem af medlemmer af N’Dours faste orkester, blandt andre mesteren på den talende tromme, Assane Thiam. Ligesom der er fremragende sange på pladen, samt en enkelt eller to, der desværre kammer over i det kvalme, når selvgodheden bliver en kende for amerikansk. If you know what I mean. Som på det velmenende afslutningsnummer Freedom Soldier, som kunne være et remake af We Are The World
Ellers er det et lovende forløb. Helt enestående er sangeren Peter Cole fra Liberia, med klassisk lys stemme, sunget inderligt så det knuger, specielt på den hitorienterede Kpan Day Nyan. Eller mbiraspilleren Chartwell Dutiro fra Zimbabwe. Der er masser at tage fat på.
Foruroligende udgivelse om skræmmende virkelighed.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA