x

Tumi All Stars
Cabaret AliBar

Tumi All Stars: Cabaret AliBar

GAFFA

Album / Tumi / Temba
Udgivelse D. 14.01.2002
Anmeldt af
Torben Holleufer

Det engelske Tumi-pladeselskab udgiver musik fra Cuba og Latinamerika og har en efterhånden pæn stribe af album bag sig, ikke mindst med en del af de kunstnere, der tegnede Buena Vista Social Club og Afro Cuban All Stars, ligesom man har scoopet med en afro-cubansk skæring med Perus store diva Susanna Baca i topform, og vel at mærke indspillet med cubanske musikere i Havana. Bare en enkelt af godbidderne på denne sublime samling fra 17 af udgivelserne.
Styrken ved samlingen er, at man ud over prøver på de store og kendte kunstnere som Omara Portuondo og Puntilita, indspillet da de teknisk var på højden af karrieren, også tænder op for dem, der tegner den cubanske scene lige nu, som David Alvarez y Juego de Manos og Jovenes Clasicos Del Son. Svagheden er, at nogle af stykkerne – specielt set i forhold til Nick Gold og Jerry Boys’ produktioner – måske mangler en anelse i stemning for at nå de store højder, som udvalget af kunstnere ellers lægger op til. Ligesom der er gengangere fra den samling, der kom i 2000 under titlen The Stars Of The Buena Vista, såsom den lille perle med en Rubén Gonzalez på toppen fra tiden i Enrique Jorrins orkester. Noget af det bedste, der findes med ham.
Alligevel imponerende skive, der både hylder legenderne og kunne være den rette ingrediens, når den næste fest skal sparkes af sted.

Fra tracklisten:
Omara Portuondo: Chile Lindo
Afro-Cuban All Stars presents Felix Baloy: El son de Baloy
Rubén Gonzalez: Fabiando
Puntilita: A Cabello me VoyNyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA