x

Charlie Musselwhite
One Night In America

Charlie Musselwhite: One Night In America

GAFFA

Album / Telarc Blues / Mis Label
Udgivelse D. 11.02.2002
Anmeldt af
Peter Widmer

Den store hvide amerikanske bluesmusiker, mundharpemanden, guitaristen, sangeren og sangskriveren Charlie Musselwhite lagde ud med et brag af et debut-album i 1967, nemlig Stand Back! Here Comes Charley (sic!) Musselwhite’s South Side Band. Siden er det blevet til et hav af lp/cd’er, hvoraf One Night In America er Musselwhites debut på Telarc. Selskabet er kendt for sin fornemme lyd, der også præger denne cd.
Musselwhite har en mission, nemlig at nedbryde stive blues-barrierer og udvide blues-genren under mottoet ”blues is a feeling”. Det har han gjort før, som på cd’en Continental Drifter, hvor cubanske toner sneg sig ind.
På dette album er det C&W, der farver en del af materialet. Blandt andet fungerer Johnny Cash-nummeret Big River forbavsende fint. Det vuggende åbningsnummer Trail Of Tears lover godt, men niveauet dykker for tit på flere af de følgende skæringer, som på den sukrede In A Town This Size. Dette udspil hører ikke til blandt Musselwhites bedste, trods flere solide elementer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA