x
Moon Gringo: Boy Girl Beat

Moon Gringo
Boy Girl Beat

Moon Gringo: Boy Girl Beat

GAFFA

Album / Eget selskab
Udgivelse D. 04.03.2002
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

År 2002 har allerede nu budt på en række bemærkelsesværdige danske debuter, men Boy Girl Beat indtager en særstilling. Moon Gringo har simpelthen det hele: Personlighed, musikalsk håndelag og gode sange.
Deres på én gang intime og storladne musik kan lede tankerne mange steder hen - på Walkabouts, Tindersticks og Björk, for eksempel - men i sidste ende er stilen helt deres egen, og dér kan undertegnede kun byde på stikord som 'naiv', 'skæv' og 'charmerende'.
Sangene er iørefaldende, men også sindrigt konstruerede og opfindsomt arrangerede. Et væld af instrumenter - med strygere, trompeter og mandoliner blandt de mere eksotiske - bidrager til et afvekslende og detaljerigt lydbillede, man kan blive ved med at udforske i lang tid.
Teksterne er gerne finurlige grænsende til det studentikose og rækker lige fra intellektuelle referencer - 'my lunch is dressed but / I read Junkie twice' (der skal også være noget til æggehovederne blandt læserne) - og til barnligt-uskyldig ønsketænkning: 'If I was your girl / not just any old girl but your girl'. Men de fremføres alle med Björk-agtig sødme af Mette Sand Hersoug og excentrisk autenticitet af Anders Rhedin, så de kommer til at fremstå oprigtige og dybfølte.
Der er med andre ord intet som helst at udsætte på Moon Gringos debut. Den er hverken 'lovende' eller 'løfterig', men simpelthen et pletskud af en plade i første forsøg. Rigtig godt skuldret.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA