x

Susana Baca
Lamento Negro

Susana Baca: Lamento Negro

GAFFA

Album / Tumi / Temba
Udgivelse D. 14.02.2002
Anmeldt af
Torben Holleufer

En stribe ikke helt nye indspilninger, der stammer fra det cubanske Egrem-plademærke og -studie, hvor den peruvianske stjerne er i familiært selskab med afrocubanske musikere. Hun er selv den ledende eksponent for den lignende kultur i hjemlandet, der jo ellers er mest kendt for sin indianske musik. Gå en tur på Strøget, så ved du, hvad jeg mener.
Ellers er det Susana Baca for fuld skrue med hendes diskrete og meget smukke stemme i smagfuldt og afdæmpet akkompagement, der har den egenskab, at hun folder sig ud og sætter sig i lytterens bevidsthed. Ikke ulig Omara Portuondo, der også har den lyrisk sørgmodige blues i sit udtryk, den blå tone, som Baca besidder til overmål. Man fascineres uvilkårligt trods det, at alt foregår på spansk. Hvad et – skal det siges – udførligt teksthæfte på engelsk og spansk gør sit bedste for at råde bod på.
Her er masser af store stunder, men det er især hele Bacas tilstedeværelse, der er den virkelige kvalitet. En passende appetitvækker til det nye album på selskabet Luaka Bop, der kommer på gaden i april.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA