x

Capleton
Still Blazin'

Capleton: Still Blazin'

GAFFA

Album / VP Records / MNW
Udgivelse D. 21.02.2002
Anmeldt af
Henrik Bæk

Selvom det nu er mere end to år, siden jamaicanske Capleton har udsendt nyt på cd-fronten, så er det ikke ensbetydende med, at han har ligget stille af den grund. Hver uge har han således indspillet nye numre, der alene har været udsendt på 7'-vinylsingler, hvilket stadig er den foretrukne udgivelsesform på Jamaica. Singlerne 'I Will Survive', 'I & I Chant', 'Cooyah Cooyah' og 'Boom Sound', der alle har ligget højt placeret på alverdens reggae-hitlister, er således alle repræsenteret på det nye album.
Alligevel overrasker Still Blazin', der er indspillet i en række af Jamaicas førende studier, såsom Tuff Gong, Mixing Lab og King Jammys. Capleton viser nemlig her sin alsidighed inden for genrerne roots, ragga og singjay og byder på en rødglødende omgang reggae-opkog af absolut bedste slags.
Bemærkelsesværdigt er det også, at Capleton på størstedelen af albummets 20 skæringer anvender studiemusikere og dermed modigt tager afstand fra den computerisering, den jamaicanske reggae har været udsat for siden 1984.
Tjek endvidere de fremragende kombinationer med Luciano, Hail King Selassie, Morgan Heritage, Behold og det aktuelle hit med Glen Washington, Jah Gonna Work It Out, og du vil finde ud af, hvorfor jeg har sat min cd afspiller på repeat. BLAZIIIIIIIIIIIIN !!!!!!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA