x

Anders Glenmark
Alla Dessa Bilder

Anders Glenmark: Alla Dessa Bilder

GAFFA

Album / Warner
Udgivelse D. 25.03.2002
Anmeldt af
Gethe Rask Ohlsen

Alla Dessa Bilder tegner Anders Glenmark efter fem års pause som sanger de klareste melodier. Her er tale om den gode, rene svenske pop, og så er næsten halvdelen af sangene duetter med kunstnere som vores egen Søs Fenger samt Patrik Isaksson, Carola, Kinnda og Tommy Körberg.
Anders Glenmark er en af Sveriges mange kompetente sangskrivere; han har dog ikke brilleret sig med sangskrivning til Britney-poppen, men tager sig af de svenske kunstnere. Blandt andet var det ham, som fandt Patrik Isaksson og Eva Dahlgren og skrev og producerede dem ind i rampelyset. Selv har Anders Glenmark haft succes med en solokarriere og med projektet GES, hvor han sammen med landsmændene Orup og Niklas Strömstedt gravede guld i USA. Guldpladerne fik trioen, mens det svenske fodboldlandshold tog bronzepokalen i verdensmesterskabet.
Titelnummeret Alla Dessa Bilder swinger på den fede Glenmark-måde, hvor der er skåret helt ind til popgenet, men der er også sange, hvor Glenmark blander lidt for storladne og romantiske stemninger op i musikken. For eksempel giver Carola- og Tommy Körberg-duetterne en irriterende kløende i øret.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA