x

Baby Salsa
Isla de suenos (Island of Dreams

Baby Salsa: Isla de suenos (Island of Dreams

GAFFA

Album / Tumi / Temba
Udgivelse D. 14.01.2002
Anmeldt af
Torben Holleufer

Rædsel direkte fra Santiago de Cubas berømte Siboney-studie med børneorkester, der har den pibende falskt syngende tiårige Gabriel Rodriques som absolut lavpunkt og vel kun for alvor kan have værdi for den nærmeste familie, der blandt andet tæller medlemmer af det velestimerede salsaorkester Son 14, blandt andre sanger Rubén Rodríguez, der stolt posserer i studiet med sine to poder på indercoveret. Hvad har de dog gang i? En plade der får én til at opfordre hjemlige Regina på 11 til at droppe sjippetovet og drage på turné i det caraibiske med ”Har I set Per Syvspring danse?”. Slap af.
Bevares, orkestret spiller virkelig som en drøm og kan man abstrahere fra de græsselige sangforedrag, så svinger det da ganske fornøjeligt derudaf. Ligesom den 12-årige storebror, Rubén Jr., da har lidt mere greb om tingene, uden at det er noget ligefrem at juble over.
Men lillebror…Herre hav nåde. Som på ”El Hermanito Morón” der starter med fyrre frydefulde sekunders seriøs salsa, der så skydes helt ned af lille Gabriel. Eller den nærmest obligatoriske version af Compay Segundos nyklassiker ”Chan Chan”, der siden Buena Vista-skiven med Ry Cooder er blevet maltrakteret af mange, og her virkelig får dødsstødet, trods fantasirigt arrangement.
Fat mod – drengenes stemmer går snart i overgang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA