x

Anti Pop Consortium
Arrhythmia

Anti Pop Consortium: Arrhythmia

GAFFA

Album / Warp / VME
Udgivelse D. 01.04.2002
Anmeldt af
Mark Dalhoum Pedersen

Antipop Consortium kommer lige ud af New Yorks rap- og poesiscene. Denne baggrund sætter tydeligvis sit præg på de tre rappere/digtere Beans, High Priest og M Sayyid samt produceren Earl Blazes aktuelle album Arrhythmia. Det indeholder særprægede numre, som inddrager elementer fra både rappens og slam poetry’ens verden.
Earl Blaze står bag pladens super- minimalistiske og aldeles trippede lydbillede, mens de tre rappere sparker utraditionelle rim, som oftest handler om deres egne skills, og hvor fede de er. Gruppens særprægede mikstur af rap og poesi træder bedst i kraft på numre som Eveelz, Mega eller det fængende Ping Pong.
Men anden halvdel af pladen er ikke lige så gennemført som den første håndfuld numre. Beats'ene bliver næsten for syrede (og kedelige), og der synes at være mest fokus på rimene. Musik og ord hænger her ganske enkelt ikke lige så godt sammen som på f.eks. ovennævnte numre.
Arrhythmia er dog en ganske solid, og ikke mindst original udgivelse. Den er til dem, som er villige til at opleve en noget anderledes form for hiphop. For dem, som ikke er, kan det være en ret stor mundfuld at sluge.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA