x

Cornershop
Handcream For A Generation

Cornershop: Handcream For A Generation

GAFFA

Album / MNW
Udgivelse D. 02.04.2002
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Det er bestemt ikke blevet mindre syret at lytte til Cornershop, siden de udgav deres lille mesterværk When I Was Born For The 7th Time tilbage i 1997. At der skulle gå fem år, før Cornershops alter ego Tjinder Singh atter fandt tiden inde til at udsende et album, skal måske tilskrives de mere omtågede tilstande, som orkestret er berygtet for at hengive sig til. Og Handcream For A Generation er absolut et omtåget album, der til gengæld når vidt omkring på sin multietniske musikfærd med en kraftig soulindsprøjtning.
Cornershop er stadig et af de mest originale bud på undergrundens totale musikfusion. Handcream For A Generation byder på heftig soulgroove, lyserød elektronica, reggae, samplinger, tjaldet garagerock og indisk sitarspil med Noel Gallagher på overstyret guitar. Det bliver til en meget farverig omgang, hvor stort set alle eksperimenter synes prøvet af, samtidig med at melodierne konstant appellerer til det skæve beat. Derfor skifter albummet da også mellem at være en prøvelse og en tivolitur på fripas.
Tjinder Singh gør sig ingen anstrengelser for at bevare det kølige overblik, hvilket gør Handcream For A Generation til en varmblodig og forbandet godt svingende udgivelse. Cornershop udgør en lille musikalsk oase i en ofte meget forudsigelig musikverden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA