x

Pina
Quick Look

Pina: Quick Look

GAFFA

Album / Real World / Virgin
Udgivelse D. 21.03.2002
Anmeldt af
Torben Holleufer

Pina Kollars er et nyt originalt bud på en engelsk sangerinde og komponist, der delvis tager sit afsæt i engelsk spillemandsmusik, ikke ulig den bølge, der for et tiår siden bragte orkestre som Blue Aeroplanes. Det var deltagelsen på Afro Celt Sound Systems seneste plade og den efterfølgende turné, som bragte Pina frem i forreste række, samt Peter Gabriels hjælpende hånd i form af Real World-studierne og en række af de faste musikere og producere. Resultatet er et album, som er særdeles lovende.
Pina har en egen hæs stemme, et udtryk i tyk sovset dialekt og en original indgang i sine kompositioner, der henter fra americana og lignende stilarter. Med simple virkemidler males meget smukke billeder, som på den funklende Bring Me A Bisquit, hvor stemmen og westernguitaren er ledsaget af en overjordisk cello spillet af Ian Burdge. Eller den ligeledes isnende The Lady, hvor folkemusikkens mandolin understøttes af programmerede trommer, der virker som små skæve kommentarer i det samlede billede.
Dejlig plade med sangerinde, der knytter tråde til de afdøde legender som Nick Drake, Kirsty MacColl og Sandy Denny og igen indgyder troen på britisk folkrock som en af de originale og strålende stilarter i denne verden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA