x

Butthole Surfers
Weird Revolution

Butthole Surfers: Weird Revolution

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 29.04.2002
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

”I stand as a messenger of strangeness this evening” erklærer Butthole Surfers-forsanger Gibby Haynes med slet skjult tilfredshed på Weird Revolution. Hvortil man kun kan sige, at det har han – og resten af Numsehulssurferne – godt nok altid gjort.
Blandt alle de sære og obskøne bands, som grungebølgen bragte op til overfladen i USA, var de utvivlsomt det særeste og mest obskøne. Larmende, genretrodsende og anarkistiske var de én stor hån mod den gode smag, og det er de for så vidt stadig.
Alligevel er Weird Revolution noget af et nybrud. Her bliver Butthole Surfers’ univers nemlig udsat for samplere, synthesizere og trommemaskiner med uventet dansable, iørefaldende og til tider endda – gys! – behagelige resultater.
De gamle hardcore-fans vil utvivlsomt løbe skrigende bort – hvis de da ikke allerede gjorde det efter succesen Electric Larryland – men faktisk byder albummet på en række udmærkede sange, og Numsehulssurfernes sære og skæve charme forbliver intakt. For ikke at nævne deres talent for at overraske.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA