x

The Perishers
From Nothing To One

The Perishers: From Nothing To One

GAFFA

Album / MNW
Udgivelse D. 15.04.2002
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

Det kan synes lovlig sent at tage hul på vinterdepressionen nu, men vi er nogen, der altid er klar på at være lidt nedtrykte. I hvert fald hvis vi kan være det til tonerne af album som f.eks. svenske The Perishers’ debut.
From Nothing To One er smuk melankoli i en nøddeskal: Enkle og afdæmpet melodiøse rocksange og en forsanger – Ola Klüft hedder han såmænd – der kan lyde resigneret og livstræt med en sådan overbevisning, at man næsten ikke bemærker hans tekniske dygtighed.
Imponerende er også The Perishers' evne til at skrive iørefaldende sange. Allerede efter få gennemlytninger vil man uværgerligt tage sig selv i at synge ”If everything’s the same when I wake up tomorrow / I’m giving up” eller ”When I fall / I’m gonna take you with me” igen og igen og på alle mulige upassende steder og tidspunkter.
Omvendt er de iørefaldende sange også From Nothing To Ones eneste alvorlige svaghed: De er så umiddelbare og direkte, at det går ud over dybden. Man bliver lidt vel hurtigt færdig med Perishers' debut, men inden da når den så rigeligt at anskueliggøre svenskernes anselige potentiale.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA