x

Killer
Sickeningly Pretty And Unpleasantly Vain

Killer: Sickeningly Pretty And Unpleasantly Vain

GAFFA

Album / Universal
Udgivelse D. 27.05.2002
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

Finske Killers forsangerinde lyder på skift som Shirley Manson (Garbage), Roisin Murphy (Moloko), Gwen Stefani (No Doubt) og Chrissie Hynde (Pretenders). Det er lige så skizofrent, som det er teknisk imponerende, men sådan bliver man nok nødt til at synge på et album som dette.
Killers debut skøjter nemlig stilforvirret rundt – fra All I Want's plukkede disco-strygere over Adrenaline's ska-feel til Grls ferske mainstreampop. Alligevel kan man godt ane en stilistisk hovedstrøm på Killers debut – 'mere strømlinet Garbage' burde dække det.
Skal man se på den lyse side, er det afvekslende og langt hen ad vejen godt skruet sammen. All I Want er f.eks. uimodståeligt iørefaldende, og Sorry For You er en fængende og flot ballade, og generelt mestrer finnerne så nogenlunde de genrer, de prøver kræfter med.
De formår bare ikke at tilføje dem noget nyt, og det er dér, Killers problem ligger: Når alt kommer til alt, er Sickeningly Pretty And Unpleasantly Vain – alle dens kvaliteter til trods – ikke stort andet end summen af deres mange inspirationskilder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA