x

Vidar Busk
Venus, Texas

Vidar Busk: Venus, Texas

GAFFA

Album / Warner
Udgivelse D. 10.05.2002
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

Det kan virke sært, at et album fra det nordligste Europa i dén grad lyder af solsveden ørken og varmedis. Men måske skal man netop komme fra det kolde Norge – som Vidar Busk gør det – for at kunne lave en så skoldende hed plade som Venus, Texas.
Coveret af John Fogertys Way Down South (110 in the shade) er karakteristisk: Hvor orginaludgaven lød tør og svedig, er Busks udgave simpelthen smeltet ned til en slags langsomt flydende triphop-blues. 43 grader i skyggen er meget for en indfødt sydstatsmand, men det er uoverskueligt for en nordmand!
Sådan er Venus, Texas hele vejen igennem – chikadesamples, langsomme bluessoloer og mumlende vokaler – men mest af alt er det et glimrende soulalbum: Overdådigt og elegant produceret, velskrevet og afdæmpet.
Indrømmet, det er noget af et stilskifte for en tidligere bluesmusiker; men Busk har taget sin bluesguitar med sig videre og i numre som det ni minutter lange If I Had the Power beviser han til fulde, at blues og luksuriøs soul kan gå op i en højere enhed.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA