x

Solas
The Edge of Silence

Solas: The Edge of Silence

GAFFA

Album / Shanachie / Temba
Udgivelse D. 11.05.2002
Anmeldt af
Torben Holleufer

Det amerikansk-irske orkester Solas er et af de mest populære i den revival, der i øjeblikket skyller over den grønne ø. Her opnåede lederen Seamus Egan allerede som 20-årig status af geni, da han vandt det irske mesterskab på fire forskellige instrumenter!!!!
Her er de med det andet album, efter at den dårende dejlige sangerinde Karan Casey forlod bandet, og man må sige, at nu har afløseren Deirdre Scanlan virkelig fundet sin plads, ligesom orkestret har skiftet til en stil, der er mere folkrock end decideret folkemusik. Pludselig er elektriske guitarer og trommesæt dukket op i lydlandskabet, ligesom der leges med elektroniske effekter, som har man lyttet på den remixplade Bill Laswell lavede for et par år siden over netop Solas’ musik.
The Edge of Silence er et monumentalt værk, der stedse skifter i stemning og er sublimt produceret af Neil Dorfsman, der giver det ”nye” Solas en identitet og skaber rum til de nye udtryk. Som altid et orgie af underskønne violiner, sang, og fremfor alt de gode kompositioner.
Bedste plade med irsk musik hørt i umindelige tider.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA