x

Bugpowder
Bugpowder

Bugpowder: Bugpowder

GAFFA

Album / Bugpowder / Eget selskab
Udgivelse D. 17.06.2002
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

Hurra for diversiteten, siger jeg bare. Bugpowder er D-A-D- og Dear-trommeslager Laust Sonne, Swan Lee-guitarist Jonas Struck, New Jungle Orchestra m.m.-kornettist Kasper Tranberg og basunspiller Mads Hyhne. Sammen har de brygget en særegen musikalsk mikstur sammen: Her er surf rock, free jazz, easy listening, ambient, moderne kompositionsmusik, psykedelisk rock og meget meget mere - alt sammen i én stor herlig pærevælling.
Numrene går fra det stemningsfulde - Indian Mode, Fancy Some Bugpowder - over det groovy (Bugpowder, Myggeneo Fra Ny Guinea) til det næsten irriterende anarkistiske, f.eks. Dedlet - Ded og Stick To Your Gun. Det er et sammensat, varieret og aldrig kedeligt album, og det vibrerer af en spilleglæde og et overskud, der er direkte smittende.
At Bugpowder ikke har kunnet finde et pladeselskab til at udgive Bugpowder, forstår man godt. De sætter sig mellem samtlige musikalske stole og har stort set intet 'kommercielt potentiale'. Så meget desto mere herligt er det, at de selv skød penge i sagen; med Bugpowder er den danske musikverden blevet større og særere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA