x

Furillo
Break The Game

Furillo: Break The Game

GAFFA

Album / SPV / Playground
Udgivelse D. 10.06.2002
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

På dansk grund repræsenterer Furillo et frisk pust. Vi har ikke været forkælede med 'third wave'-ska (No Doubt, Mighty Mighty Bosstones, Reel Big Fish) herhjemme, og det retter Furillo altså op på. Helt perfekt havde det så været, hvis de også kunne bringe et friskt pust til den lidt stagnerede ska-scene som sådan, men det bliver det ikke helt til.
I stedet lægger Break The Game sig i de udenlandske forbilleders slipstrøm, bare med lidt mindre tyngde og lidt mere hiphop-inspiration. Det kommer der en del gode sange ud af - Bright Lights/Dead City, Ladyfriend og Friday Night, f.eks. - der gennemgående leveres med energi og entusiasme. Særligt på vokalsiden gør Furillo sig positivt bemærket: Man kan måske diskutere evnerne, men viljen og selvtilliden er så afgjort til stede.
Omvendt kunne man godt have ønsket sig en mere tight blæsersektion - som det er, kommer de blæserdominerede sange til at mangle noget slagkraft. Sådan har Break The Game sine børnesygdomme. Som debut betragtet er den ikke desto mindre fin - lokalpatriotiske ska-fans bør ikke holde sig tilbage.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA