x

Mob
I Believe In You

Mob: I Believe In You

GAFFA

Album / Lärm
Udgivelse D. 01.06.2002
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

Hvem husker ikke deres første sammenstød med Sonic Youths massive mur af guitarer? Rigtig mange, formentlig, men danske mob husker det garanteret, som var det i går. Faktisk vil jeg næsten vædde på, at oplevelsen har præget dem for livet - for i dag, et par år inde det tredje årtusinde, spiller mob stadig støjrock som dengang i firserne.
Med undtagelse af et par samples hist og pist er der intet på I Believe In You, der ikke på den ene eller anden måde kan føres tilbage til Sonic Youth eller for den sags skyld Band Of Susans. Og det er lidt katastrofalt, for det psykiske drama i mobs udmærkede numre nærmest kvæles i den resulterende forudsigelighed.
Mob nægter at skrive letkøbte, iørefaldende rocksange, og det er al ære værd, men de har ikke rigtig noget at sætte i stedet - noget, man ikke har hørt før, noget, der kan få én op af lyttestolen. Resultatet bliver småkedeligt, de gode intentioner og takter til trods. I Believe In You er ikke dårlig, men mob burde overveje at gå i tænketank et par måneder, måske købe nogle nye plader - og så vende tilbage og overraske lidt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA