x

Silverchair
Diorama

Silverchair: Diorama

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 29.07.2002
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

Teenstjernerne i Silverchair tjente kassen på deres to første plader, men anmelderros og 'street cred' kunne det ikke blive til. Treeren Neon Ballroom viste vejen ud af grunge light-helvedet med en ny, mere selvstændig og afvekslende stil - og på Diorama er australierne kun blevet bedre.
Åbneren Across The Night demonstrerer, hvor langt Silverchair egentlig er kommet siden fortidens forsøg på at splejse Nirvana og Pearl Jam: Med en opfindsom struktur og masser af orkestral storladenhed er sangen en overraskelse af de store - og gode.
Med eneren Van Dyke Parks ombord har Silverchair sat sig for at koble Beach Boys' barokke storhed til hård collegerock, og eksperimentet er i dén grad lykkes, hvad også f.eks. Tuna In The Brine og After All These Years demonstrerer. Men Diorama er bredere i lyden end som så; Lever peger f.eks. tilbage til grungedagene, mens et nummer som Too Much Of Not Enough er ren power pop.
Fælles for alle numrene er imidlertid det eminente håndelag, der ligger bag: Sangskrivning, fremførelse, lyd - der er kælet for det hele. Rigtig bundsolid kvalitetsrock.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA