x

Wyclef Jean
Masquerade

Wyclef Jean: Masquerade

GAFFA

Album / Columbia / Sony Music
Udgivelse D. 28.06.2002
Anmeldt af
Mark Dalhoum Pedersen

På sit tredje album Masquerade vælger hip-pop-superstjernen Wyclef Jean at tage det tilbage til tha hood og holde det gritty. Så på numre som Peace God, PJ’s, 80 Bars og Masquerade featuring M.O.P. og Freddie Foxxx finder vi en usædvanligt thugged-out Wyclef, som spytter vers i en mere traditionel hiphop-stil, end vi er vant til fra hans side. Og selvom Clefs gangstaagtige rolle er lidt svær at sluge rå, og selvom han ikke er nogen Nas på mic’en, må man respektere den ærlighed, han udviser, især på nummeret 80 Bars.
Produktionsmæssigt er her selvfølgelig tale om et godt og grundigt stykke arbejde. Wyclef kan sit kram bag 'tha boards', og det kommer til udtryk hele pladen igennem, men især på de mere poppede numre som What A Night og One Last Chance. Det er og bliver numre som disse, der er Clefs force.
Masquerade må siges at være en solid plade, som er mere ligefrem og enkel end den mere eksperimenterende (og også mere interessante!) Ecleftic. Han er mere ærlig, og pladen er hans mest personlige hidtil. Og det må man tage hatten af for, også selvom han langtfra er den fedeste MC. Men det er der vist heller ingen, som regner med, når de ta’r en Clef-cd med hjem fra pladebutikken.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA