x

Diverse Kunstnere
Den Nye Skole - 100% Hiphop

Diverse Kunstnere: Den Nye Skole - 100% Hiphop

GAFFA

Album / FoReal Entertainment / Mis Label
Udgivelse D. 15.07.2002
Anmeldt af
Mark Dalhoum Pedersen

Den Nye Skole er endnu en cd til dansk rap-fanatikeres samling af dk-hiphop-kompilationer. Denne gang er der tale om en sammensætning af mindre eksponerede kunstnere, som rent rapmusikalsk spænder temmelig bredt. Her er masser af forskellige indgangsvinkler til genren at finde og dermed noget for enhver smag, og det må siges at være en af albummets kvaliteter. Dermed ikke sagt, at det hele holder 100%, det gør det jo som bekendt sjældent, når man har med kompilationer at gøre.
Under Mistanke indleder med Brager Gennem Dørene, som er hentet fra deres lp Der Er Et Syndigt Land. Herefter står Rene Linier for et af pladens højdepunkter med La' Vær' hvor vi finder Khaler'n godt flydende over et svedigt beat af Phafalaion. På den mere sensitive side af sagerne leverer LL KoolJeppe et fint nummer med det meget ærlige Bar' For Meget Lort. Lex L og DJ Tiger bidrager med en verbal røvfuld til den danske hiphop-nation med Traet Af HipHop.
Og det kan man egentlig også godt blive, når man lytter til det mere kedelige materiale, som også er at finde på pladen. En del af numrene lider af for mange klichéer og for lidt nytænkning.
Så som så mange andre kompilationer er D.N.S. en blandet fornøjelse med både op- og nedture.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA