x

The Wannadies
Before & After

The Wannadies: Before & After

GAFFA

Album / RCA / BMG
Udgivelse D. 30.06.2002
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

Svenske Wannadies blev spået penge, piger og stor succes i midthalvfemserne, men de løb sur i pladeselskabsproblemer, mens tiden løb fra deres grungede powerpop. Med Before & After begynder de forfra, på eget pladeselskab og en musikalsk ansigtsløftning rigere.
Væk er de muskelsvulmende guitarriff og sarkasmen. Til stede er underfundig og detaljerig popmusik, skiftevis munter og sorgmunter, med samples, trommer, duetter Pär Wiksten og Christina Bergmark imellem - og en lille smule diskret spillet guitar.
Det er en bemærkelsesværdig foryngelseskur, Wannadies har gennemgået, og den har efterladt dem mere uimodståelige end nogensinde før. Selv når de pisser på én - i Piss On You - gør de det så indtagende og charmerende, at man nyder at lade sig forulempe.
Man kan så diskutere, hvor meget substans der egentlig er i Before & After, men det kunne man også i alle de andre Wannadies-pladers tilfælde. Sikkert er det, at svenskernes nyeste er fyldt til bristepunktet med gode popsange - leveret med glimt i øjet og godt humør.
En glimrende sommerplade.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA