x

Bruce Springsteen
The Rising

Bruce Springsteen: The Rising

GAFFA

Album / Columbia / Sony Music
Udgivelse D. 29.07.2002
Anmeldt af
Sune Højrup Bencke

Bruce Springsteens The Rising har været ventet med spænding. For det første er Springsteen endelig gået i studiet med legendariske The E Street Band igen. For det andet skal man tilbage til Tunnel Of Love fra 1987 for at finde et Springsteen-album med vægt og tyngde, og for det tredje, og vigtigst, har Springsteen til manges overraskelse hyret en musikalsk spin doctor til at give kritik og dreje på de rigtige knapper. Nemlig Brendan O’Brien, der før har produceret både Pearl Jam og Korn.
O’Brien står bag en tung, stor sound, der sammen med en klar linje i både musik og lyrik, og fokus og engagement, gør The Rising til det stærkeste, Springsteen har begået sidenBorn In The USA (1984), måske endda siden Nebraska (1982).
Der er umiddelbart ingen sange på The Rising, der kandiderer til klassikerstatus i Springsteen-sangbogen, men mindre kan sandelig også gøre det. The Rising's force er netop, at albummets 15 sange fungerer som en koncentreret helhed på et album, hvor temaet er 11. september. Lonesome Day er en knaldhård åbner, Further On (Up The Road)er eminent rock’n’roll, Mary’s Place er Springsteen de luxe - en sang, der sagtens kunne være fra The River - og Empty Sky er en isnende beretning om at vågne op til en flyløs himmel den 12. september. 'Woke up this morning, could barely breathe' og 'Want a kiss from your lips, want an eye for an eye', som Springsteen synger.
Med The Rising gør Bruce Springsteen sig ikke blot fortjent til det banale tilnavn som Boss. Han er bossernes Boss.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA