x

Zaki
Zakis Musikmozaik

Zaki: Zakis Musikmozaik

GAFFA

Album / -
Udgivelse D. 15.08.2002
Anmeldt af
Mark Dalhoum Pedersen

Pressen jublede sidste år over Zakis debut Zakis Musikmozaik, nogle udråbte den endda til at være det mest originale og nyskabende udgivelse siden Malk de Kojn. Det er måske så meget sagt, men der er ingen tvivl om, at Zakis mozaik er en interessant plade.
Med udgangspunkt i rap blander Zaki elementer fra alverdens musikkulturer, hvilket resulterer i et charmerende, upoleret miskmask af vidt forskellige lydbilleder lige fra arabiske strygere over kirkekor til billige keyboard-lyde. Numre som Tonal, Al Amar og Where 2 illustrerer bedst Zakis dygtighed til at blande skæve samples og mærkværdige lyde. Formularen afslører Zakis evne til at skrive en indholdsrig og underholdende tekst, idet han leverer en langemand til den danske hiphop-nations mentalitet.
Hiphoppens elementer er dog ikke særligt stærkt repræsenteret på denne plade. Zakis flow er, især når han rapper engelsk, ikke særligt overbevisende. Beatboxing skills er hørt bedre andetsteds (eksempelvis Nappion fra Top Knotti) end fra Zaki på Flexing Skills Skit. Derudover mangler pladen nogle steder det drive og den energi, som er karakteristisk for hiphoppen, og som også er en af genrens største musikalske kvaliteter.
De, som sværger til traditionel hiphop, vil helt sikkert blive skuffet, men er man til noget anderledes, opfindsomt og kompromisløst, så burde man uden tvivl give den her musikmozaik en chance.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA