x
Puressence: Planet Helpless

Puressence
Planet Helpless

Puressence: Planet Helpless

GAFFA

Album / Universal
Udgivelse D. 26.08.2002
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

Puressence kunne næsten kun komme fra Manchester. De er psykedeliske som Stone Roses, groovy som Charlatans, nogle gange endda fandenivoldske som Happy Mondays - og hele tiden med en mørk, Joy Division’sk understrøm.
Alligevel bliver Planet Helpless aldrig slet og ret et katalog over forbillederne, og det skyldes nok især forsanger James Mudriczki. Hans androgyne stemme svæver ubesværet hen over de mørkt melodiske lydbilleder, ofte fordoblet, som regel badet i rumklang. Resultatet er sammensat, men flot, og det er en lyd, der er Puressences egen.
I forhold til forgængeren - Only Forever, deres album nummer to - udmærker Planet Helpless sig desuden gennem overlegen sangskrivning. Hvis få af numrene er umiddelbart iørefaldende, vokser de til gengæld alle ved nærmere bekendtskab, og tilsammen udgør de et meget homogent og gennemarbejdet album.
Puressence har været længe undervejs, og guderne skal vide, at de ikke altid har været det store sus. Men med Planet Helpless melder de deres ankomst blandt Englands bedste bands.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA