x

Yusa
Yusa

Yusa: Yusa

GAFFA

Album / Tumi / Worldbeat
Udgivelse D. 18.08.2002
Anmeldt af
Torben Holleufer

Der er ikke langt fra Bahía til Havana i disse år, ligesom boomet for cubansk musik i sluthalvfemserne ikke bare har eksporteret cubansk tradition, men også åbnet op for impulser udefra. Til blandt andre den unge konservatorieuddannede cubanske kvinde, der her debuterer overbevisende med en personlig stil, der har cubanske spor, men mest synes inspireret af de nye brasilianske stjerner, såsom Carlinhos Brown. Yusa spiller en imponerende blanding af ballader, jazz-bossa nova, flamenco og són-rundgange, hvor hendes stemme, der kan minde lidt om brasilianske Joyce, på original vis svæver over vandene.
Og så kan hun ikke lade være med at drille: Når der er tilløb til rendyrket són, som på La numeró 2, så lægger hun ud med rundgangen spillet som en slidt og ridset plade fra 1940’erne for at gå direkte over i den elegante produktion, som er kendetegnende for pladen.
Ellers er det velskrevne kompositioner og en personlig lyd, som gør Yusa til en af de mest lovende nye sangerinder på den caraibiske scene.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA