x

Abida Parveen
The Meeting

Abida Parveen: The Meeting

GAFFA

Album / World Village / Worldbeat
Udgivelse D. 18.08.2002
Anmeldt af
Torben Holleufer

I kølvandet på Nusrat Fateh Ali Khan dukkede denne suveræne sangerinde op med en musik og stil, der har meget til fælles med den afdøde mester, i dette tilfælde er der tale om stilen Kafi. Også Parveen er sufi - islamisk mystiker - og komponerer selv musikken til de religiøse digte, af poeter som Shah Abdul Latif Bhittai og Ghulam Farid. Instrumenteringen er ligesom i qawali, altså harmonium og tabla- og dholaktrommer, samt her den indiske bansuri-fløjte. Over hvilke Abida Parveens perfekt modulerede stemme svæver i perfekt unison med musikerne.
En herlig indspilning, hvor musikken får tid og plads, som eksempelvis på den kvarterlange Tati Ro Ro Wat Nihara, der på tværs af alle kulturforskelle gør sin virkning, og hvor Nassir Hussains tabla og Henri Tourniers bansuri giver en æterisk effekt, hvor lytteren samles op og tages med af stemmen, som er en af denne verdens mest utrolige.
En plade, der skaber nogle vidunderlige rum og som præsenterer en sangerinde, der fint løfter arven efter Nusrat og viser hindustani-kulturen som en af denne verdens fornemste.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA