x

Karrin Allyson
In Blue

Karrin Allyson: In Blue

GAFFA

Album / Concord Records / Mis Label
Udgivelse D. 19.08.2002
Anmeldt af
Peter Widmer

Den amerikanske jazz-sangerinde Karrin Allyson har flere fine fuldlængdeudgivelser bag sig. Noget stort gennembrud er det dog ikke blevet til, selv om hun på det seneste har præsteret endog meget pæne salgstal i hjemlandet.
Titlen på dette udspil er lidt vildledende. In Blue er ikke et blues-album. Derimod er det et sammensat jazz-album med en stribe numre, der tekstmæssigt drejer sig om at være ramt af the blues. Der er dog et par blues-tilløb som Love Me Like A Man og Evil Gal Blues. Her viser Allyson, at blues ikke bare er noget, enhver kan stille sig op og synge. Den pæne jazz-sangerinde skinner tydeligt igennem, rå kan hun ikke lyde, og Allyson er ikke overbevisende.
Long As You’re Living har et anstrøg af Beatnik-atmosfære over sig, og også her giver Karrin Allyson den som solid scat-sangerinde. Joni Mitchells Blue Motel Room leveres i en fin fortolkning. Akkompagnementet er sparsomt, men solidt, og instrumentalarbejdet er fint. Et interessant, halvakustisk, dæmpet og acceptabelt album.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA