x

Diverse Kunstnere
Banjoman (A Tribute To Derroll Adams)

Diverse Kunstnere: Banjoman (A Tribute To Derroll Adams)

GAFFA

Album / Blue Groove
Udgivelse D. 19.08.2002
Anmeldt af
Peter Widmer

Den amerikanske folk-musiker Derroll Adams blev født i 1925 og døde i 2000, før Banjoman var færdig. Med sit væsen, sin stemme, sit banjospil og sine sange har Derroll Adams påvirket især europæiske musikere. Også i Danmark var Adams skattet, og her debuterede han på Tønder Festivalen i 1976, hvor han også takkede af i 1999.
Men Adams er næsten glemt i USA, hvor hans fans dog tæller folk som hans gamle medspiller Ramblin’ Jack Elliott, Arlo Guthrie og Dolly Parton. Alle er de med på denne cd. Andre venner og medmusikere som Donovan, Ralph McTell og Hans Theessink høres også.
Gennem 21 fine Derroll Adams-numre med mere, gennem de trykte sangtekster, fyldige, velvalgte interviews med Adams og med folk, der var tæt på ham, gennem et fint billedmateriale i det smukke, overdådigt, men økonomisk udstyrede cd-hæfte, kommer man helt ind under huden og ind i sjælen på Derroll Adams og hans musik. Og Adams selv får endda det sidste ord. Banjoman er et fremragende, utroligt vellykket tribute-album.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA