x
Poul Krebs: Striber Af Lys

Poul Krebs
Striber Af Lys

Poul Krebs: Striber Af Lys

GAFFA

Album / Pladecompagniet
Udgivelse D. 19.08.2002
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Titlen Striber Af Lys på Pouls Krebs nye album er yderst velvalgt. Her er vitterlig tale om striber af melodisk lyse sange. Albummet er også et noget brutalt brud med den traditionsbundne sangskriverrolle, som Poul Krebs har gjort til dansk folkeeje. På Striber Af Lys springer han ud som popsanger og lyder nogle steder næsten som en Thomas Helmig lidt ude af takt. Poppen er lukket ind på et elegant produceret album, der desværre også rammer den alt for velkendte anonyme mainstreamlyd.
Man skal faktisk helt tilbage til 1990-albummet Fri Som Et Forår for at finde en så gennemproduceret Poul Krebs. Denne gang er det foregået i Stockholm
under ledelse af en svensk producer, der har suppleret de danske musikere med svenskere, der også rammer tonen rent hos blandt andet Bo Kaspers Orkester, Eric Gadd og Roxette. Det lyder vældig flot, men ikke helt som Poul Krebs.
Sangmæssigt er Poul Krebs blevet mere indadvendt. Der er ikke så mange direkte historier med finurlige krøller eller befriende iagttagelser fra hverdagen. På Striber Af Lys er Poul Krebs mere reflekterende over livets tunge gang, og her tipper sentimentaliteten til den forkerte side.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA