x
Catbird: Sliding From The Moon

Catbird
Sliding From The Moon

Catbird: Sliding From The Moon

GAFFA

Album / BMG
Udgivelse D. 02.09.2002
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Du tror helt sikkert, at du kender stemmen, når du hører den, men det er næppe tilfældet. Den fabelagtige vokal hos duoen Catbird er nemlig ikke Annisette og dog alligevel. Det er nemlig hendes kød og blod, der bærer navnet Billie Koppel og er datter af Danmarks gennemmusikalske ægteskab Annisette og Thomas Koppel.
Billie Koppel har sunget kor i Savage Rose, men her får hun sin egentlige pladedebut med sin musikalske partner Frank Hasselstrøm, der er et forholdvist ubeskrevet blad på den danske musikscene. Men ingen tvivl om, at opmærksomheden vil være stærkt fokuseret på Billie Koppel. Sådan er det at være datter af en af verdens mest udtryksfulde stemmer. Og æblet falder ikke langt fra stammen. Billie Koppel har en fantastisk vokal, der nok ikke har Annisettes store register, men den lyder bestemt ikke som andre sangerinder.
Musikalsk lægger Catbird sig i en moderne og strømførende elektronisk musik, der tager udgangspunkt i den universelle poptone. Men det er popmusik pakket ind i musikalsk individualitet, hvilket hjælper Catbird på vej med deres egen lyd. Det er da også et vidunderligt underliggende og legende soulbeat, der løfter Sliding From The Moon, og med Tue Track fra Malk De Koijn på scratch rammer Catbird noget af det helt rigtige.
Men Catbird kæmper lidt med Björk-lyden i de mest drømmende passager. Smukt lyder det, når Billie Koppel vokalmæssigt placerer sig mellem mor og Björk, men der er langt mere selvstændig fremdrift over de sange, der følger et energisk beat og virkelig formår at slå sig løs.
Sliding From The Moon har desuden en kraftig efterklang af Savage Rose. Det gælder også for kompositionerne. Det er selvfølgelig en stor cadeau til mor og far, men Catbird kan meget andet. Det bør de dyrke fremover.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA