x

Sorten Muld
Jord Luft Ild Vand

Sorten Muld: Jord Luft Ild Vand

GAFFA

Album / Eget selskab
Udgivelse D. 16.09.2002
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

Musikken på Jord Luft Ild Vand er bestillingsarbejde, lavet til DGI’s landsstævne på Bornholm i juni. Der er altså ikke tale om et nyt Sorten Muld-album som sådan, og det kan også kun købes på gruppens hjemmeside, www.sortenmuld.dk. At det ikke er et "rigtigt" Sorten Muld-album, kan man godt høre. Her er ingen middelaldertekster og -mystik; i stedet centrerer numrene på Jord Luft Ild Vand sig omkring temaet "de fire elementer", med en samling numre dedikeret til hvert element samt en afsluttende, coda-agtig sektion.
Så er der ellers lagt op til lydmaleri og masser af samples, men Sorten Muld undgår mestendels det allermest åbenlyse, som f.eks. vandfald og åbne ildsteder. Til gengæld kammer de til tider over i selvhøjtidelig new age-agtig naturromantik og pseudoetnicisme a la Enigma, og det kan godt være slemt.
I sidste ende reddes det noget brogede album dog af Henrik Munch og Martin Ottosens smagfulde programmering og af de talrige fremragende gæstemusikere, der tilføjer det syntetiske lydbillede noget autenticitet. Afvekslende og afslappende, Café Del Mar for gymnaster, om du vil.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA