x
Nikolaj & Piloterne: Lige På Kornet

Nikolaj & Piloterne
Lige På Kornet

Nikolaj & Piloterne: Lige På Kornet

GAFFA

Album / Kick Music
Udgivelse D. 26.09.2002
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Det er næsten for voldsomt og rendyrket på Lige På Kornet. Det er tæt på rovdrift af Nikolaj Christensens ellers afbalancerede særkende som vaskeægte rockmusiker. Men på sit nye album kan han åbenbart ikke holde sig tilbage og skal pinedød give den som rockkarikatur i forvaskede jeans.
Musikken på Lige På Kornet er nemlig grænsende til forudsigelig i sin egen stillestående og gumpetunge form. Ikke fordi Nikolaj & Piloterne har begivet sig hen i det akustiske hjørne. Snarere tværtimod har de valgt at overlæsse sangene med voldsomme guitarakkorder og Bryan Adams-lir, og så kan det være ganske svært at finde de små og fine melodier, som Nikolaj Christensen heldigvis også skriver.
Lige På Kornet er indspillet live i studiet, og den idé er fin nok, hvis man ikke blot ønsker at lave en live-plade, som det synes tilfældet her. Det drukner som sagt i alt for store armbevægelser, og sine steder kan man foranlediges til at tro, at Big Fat Snake var begyndt at synge på dansk. Så er der langt større potentiale i sange som den let snurrige Super og den afklædte Vil Du Vente, der begge tør stå ved sig selv som sange, som ikke behøver at gemme sig bag svulstige guitarakkorder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA